top of page

CESTY K SEBE - CI

V sobotu 27.01.2018, 10:00 - 12:30, 14:00 - 17:00

cena: 30 EUR - pri platbe do 20.1.2018, 35 EUR - pri platbe po 20.1.

Cesty k sebe je pohybovo-terapeutická dielňa s prvkami kontaktnej improvizácie a rôznych praktík smerujúcich k vedomým vzťahom k sebe a okoliu. Dielňa obsahuje telesné a pohybové cvičenia, vďaka ktorým si na základe zdieľania a poznatkov z náuk o vedomých vzťahoch zjavíme naše prístupy k sebe samým a ľuďom, či situáciám okolo nás.


Pre účasť nepotrebujete mať žiadne tanečno-pohybové skúsenosti, či poznatky o kontaktnej improvizácií. Tiež nie je potrebné prísť s partnerom, ale určite ste vítaní priviesť si spoločníka, práve takého s ktorým si chcete spolu zvedomniť vaše vzťahové vzorce.


KONTAKTNÁ IMPROVIZÁCIA (CI – Contact Improvisation) je komunkácia v tanci, niekedy divoká, inokedy tichá. Je to druh pohybu, ktorý absolútne sprítomňuje tanečníka a ten je potom schopný bezprostredne načúvať telesnej reči svojho a partnerovho tela. Spolu sa potom vydávajú na cestu odovzdávania a prijímania váhy, niekedy doprevádzanej dvíhačkami a lietaním tiel, kde sa partner raz nechá viesť a inokedy zase vedie. Keďže princípy kontaktnej improvizácie sú veľmi podobné ak nie rovnaké so vzťahovými princípmi, cielene použijeme tento tanec na zvedomenie si našich vzorcov správania práve cez naše pohybové vzorce.




Lektorka: Žubra K. Žubretovská


Tancu sa venuje od mladého veku. Od klasických spoločenských tancov sa pretancovala k modernému tancu a improvizácií a ku kontaktnej improvizácií(CI). U RenyMilgrom v Prahe prešla 3.ročným programom Vedomého Tela, ktorý ju obohatil o znalosti Labanovej analýzy pohybu a BartenieffFundamentanls. Svoje tanečné zručnosti si rozširuje v štúdiách Druna, Dancelabe, Nuevo a na Fakulte AMU Praha. Zúčastňuje sa dielní a festivalov CI a somatického pohybu v zahraničí, kde čerpá podnety a motivácie pre svoju prácu. Okrem dielní kontaktnej improvizácie vedie tanečno-pohybové dielne spojené s tvz. bodywork (práca s telom) a súkromné tanečné terapie. V súčasnosti spolu s terapeutom Lerim Veleslavom Švecom pracuje na tanečno-terapeutických technikách a dielňach, ktoré objasňujú ľudské vzorce správania cez tanec.


„V kontaktnej improvizácií chápem tanec ako komunikačný prostriedok dvoch tiel, ktoré sa navzájom počúvajú a čítajú. Ak sú obaja tanečníci prítomní, ucítia, že ich pohyb v tanci vedie akási spoločná energia, ktorá sa vytvorí medzi nimi a strhne ich sebou. Potom, myseľ už len pozoruje, čo sa deje a kde ju telo v improvizácií vedie. Nastáva bezčasovosť.“


Vezmite si so sebou:

Pretože CI zahrňuje širokú škálu pohybu od tancovania na nohách cez rolovanie po zemi, prineste si sebou pohodlné oblečenie s dlhými nohavicami. V štúdiu budú k dispozícií deky, karimatky a vankúšiky potrebné na prácu s telom a zdieľanie. Tiež nás bude čakať malé občerstvenie.


Prihláste sa na info@mojajoga.sk

Pár videí o CI nájdete tu: https://www.youtube.com/watch?v=q4wUEiHowSU

Žubra

bottom of page