top of page

TANTRICKÁ JOGA pre ženy – HNEV

V nedeľu 19. marca 2017, 14:00-19:00, Vstup 29 EUR.

Stretnutie určené pre začiatočníkov aj pokročilých.


Stretnutie určené pre začiatočníkov aj pokročilých.

Hnev ako jedna zo základných ľudských emócií má svoje miesto v našich životoch. Už to, že si priznáme, že hnev máme je prvý krok. Je podozrivé a neprirodzené ak niekto tvrdí, že téma hnevu sa ho už netýka, prosto silný sebaklam. Hnevom prirodzene reagujeme na bolesť, frustráciu.

Uznajme svoj hnev. Dívajme sa naň ako na čistú surovinu a je len na nás čo s ňou, či v sebe vyrobíme deštruktívnu bombu alebo palivo na cestu zo zajatia. Hnev má mnoho podôb. Od zjavnej zlosti, rozhorčenia, zúrivosti až po skrytú zatrpknutosť, skrytý pocit krivdy, smútok, sebaľútosť a depresiu.

Navonok sa prejavuje deštruktívne, ničíme veci, otrávime vzťahy. Alebo ho obrátime proti sebe, otrávime naše telo, srdce a vedie nás k sebadeštrukcii, pasívno agresívnemu správaniu, prehnanej vnútornej kritike, sarkazmu. Jeho korene siahajú často veľmi hlboko. Nemusíme byť jeho otrokom, nemusí nás ovládať ani ho nemusíme podvedome potláčať alebo sa pokúšať ho kontrolovať. A predsa do tohto cyklu padáme, nevieme ako naň. A tak – prvý krok k uvedomeniu: HNEV je vždy dočasný, prejde … a chce nám niečo odkázať. Preto nekontroluj, transformuj. Bola by škoda tú silu potlačiť a tak premeniť na jed. Jeho transformáciou získame novú kvalitu, liek. Bližšie na zážitkovom workshope.

V bezpečnom kruhu žien preskúmame hlboké korene nášho hnevu. Uznáme jeho existenciu. V skupine a pritom individuálne si „vypočujeme“ jeho posolstvo. Zistíme ako sa prejavuje v našom tele, uvedomíme si jeho silu. Transformujeme jeho surovosť na niečo krásne. Naučíme sa vnímať svoje telo a cítiť kde sa hnev zdržiava a konkrétne čo s tým. Prejsť od napätia k uvoľneniu.

Čo konkrétne vás čaká :

bioenergetická práca s telom,

Mohendžodáro- tantra jóga pre ženy,

riadená meditácia,

Oshova dynamická meditácia,

hlboká relaxácia,

zdieľanie v kruhu žien,

spontánny tanec

a hlavne autentický zážitok.

So sebou si prineste: pohodlné oblečenie- dlhá sukňa, legíny, šatka na oči.

Workshop vedie: Marianna Mereššová, lektorka Mohendžodaro-tantra joga pre ženy, psychologička, relaxačná psychoterapeutka, aktuálne frekventantka dlhodobého psychoterapeutického výcviku Gestalt.

bottom of page