top of page

TANTRA JÓGA pre ženy – NOVÉ TERMÍNY

Tantrická jóga – Mohendžodáro veľmi priaznivo ovplyvňuje zdravie ženy, jej vitalitu a krásu. Úžitok z cvičenia je na niekoľkých úrovniach: zdravotnej, telesnej aj energetickej.


Cvičenie zvládne každá žena bez ohľadu na vek.


Mohendžodáro je systém cvičení a meditácií, ktoré vedú ženu hlboko do svojho vnútra. Aby žena mohla byť skutočnou ženou, potrebuje prežívať samú seba. Prostredníctvom dychu, cvičenia ásan, aktívnych telesných aj pasívnych meditácií a relaxácií, spontánneho tanca a zdieľania v bezpečnom prostredí skupiny žien. Žena má príležitosť stráviť čas sama so sebou, v sebe a zároveň s ostatnými. Rastie, zreje, učí sa a hlavne spoznáva samu seba, učí sa ceniť si svoje hlboké ja a spoznáva svoje svetlé aj temné stránky. Na chvíľu nemusí nič predstierať, prijíma sa celá, taká aká je v danú chvíľu. Uzdravuje sa.


Cvičenie posilňuje svaly panvového dna a maternice. Intenzívne sa prekrvujú orgány v malej panve (svalstvo, vaječníky, maternica, vajcovody), preto výrazne klesá riziko opakovaných zápalov, výtokov, krvácania. Tiež sú stimulované žľazy s vnútorným vylučovaním, do tela sa vyplavujú estrogény a aj ostatné ženské pohlavné hormóny. Pohlavné hormóny ovplyvňujú to, ako sa žena cíti, či je nabitá energiou alebo celá povädnutá. Telo sa tak harmonizuje a posilňuje. Zo zdravotného hľadiska je vhodné pri problémoch s inkontinenciou, prelapsom maternice, ženských problémoch (PMS, zápaly, kvasinky, neplodnosť).



Cyklus je rozdelený do 3 kurzov, kde sa postupne naučíme 4 na seba nadväzujúce pozície (ásany). Odporúčame absolvovať všetky kurzy za sebou. (Je možné prísť aj na každý zvlášť.)

  • 01. NOVEMBRA 2015 PRÍBEH ŽENSTVA (1)

  • 29. NOVEMBRA 2015 VNÚTORNÝ ZRAK (2), POHĽAD DO VESMÍRU (3)

  • 20. DECEMBRA 2015 ŠŤAVNATÁ JÓNI (4)


So sebou si prineste: pohodlné oblečenie- dlhá sukňa, legíny, šatka na oči.


Workshop vedie: Marianna Mereššová, lektorka Mohendžodaro-tantra joga pre ženy, psychologička, relaxačná psychoterapeutka, aktuálne frekventantka dlhodobého psychoterapeutického výcviku Gestalt.



bottom of page