top of page

JÓGA V POHYBE –  Petr MINSTER

Môj dobrý priateľ a učiteľ nás navštívi v Poprade, aby nás sprevádzal témou JOGA V POHYBE – Analýza ásan. Budeme sa venovať chôdzi, zdravému chrbtu a zdravému pohybu. Cieľom je začleniť poznatky o zdravom pohybe do svojho každodenného života.


… kde je pohyb, tam je ŽIVOT.



Budeme se zaobírat tématy a praxemi, které můžeme aplikovat do běžného života kdykoli a kdekoli. Práce s pohybovým aparátem nám nabízí zefektivnění života. Vždyť jóga není uměním dát si nohu za hlavu, ale uměním nosit hlavu na krku. Jóga je osobní cestou, kterou bychom měli integrovat do běžného života. K tomu účelu nám poslouží analýza vycházející z těch nejběžnějších pozic stoje, sedu a lehu, jakož i nejběžnějších pohybů chůze, kterým věnujeme tak málo pozornosti. A právě práce s pozorností je to, co dělá jógu jogou.


1. blok: PIATOK 18:00-20:00

Během workshopu se budeme zaobírat tím co je to jóga a jaký je vztah mezi jógou a ásanami – pozicemi. Co je důvodem této praxe a jak s ásanami pracovat, aby měli kýžený efekt. To proto, že nezáleží na tom co děláte, ale jak to děláte. Budeme se zaobírat fyziologií (tedy funkční anatomií těla v pohybu). Skrze analýzu jednotlivých pozic si ukážeme jak podpořit své zdraví nejen na tělesné úrovni.

2. blok: SOBOTA 09:00-11:30

Povíme si o dělení ásan – pozic. Naučíme se jak pracovat s pozorností a jak si vytvořit cvičební jednotku ušitou na míru. Skrze sebestudium struktury těla objevíme jak pracovat s pohybovou soustavou a jak skrze ní ovlivnit i činnost orgánů. Zmíníme i nejčastější patologii (zdravotní problémy) pohybového aparátu. Skrze analýzu jednotlivých ásan si ukážeme jak podpořit své zdraví nejen na tělesné úrovni.

3. blok: SOBOTA 13:00-15:30

Budeme porkačovat v ánalýze ásan, pro radost vyzkoušíme i nějaké ty atrakce a povíme si o tom jak tělesnými pozicemi stimulovat nervovou soustavu (aferentní a eferentní nervové dráhy).

Je možnosť zúčastniť sa jedného, dvoch aj všetkých 3 blokov. Záleží len na vás.

K dispozícii bude aj občerstvenie – oriešky, ovocie, zelenina, voda a bylinkový čaj.

V sobotu na obed ponúkame možnosť objednať si domácu zeleninovú krémovú polievku.

Prihlášky na info@mojajoga.sk.

















bottom of page