top of page

KURZ cvičenia SM SYSTÉM

Uzavretý kurz cvičenia SM SYSTÉM s fyzioterapeutkou Zuzkou

od 16. JANUÁRA 2020

Stretnutia budú každý ŠTVRTOK 16:30-17:20

Čaká vás 6 na seba nadväzujúcich lekcií

v 6 týždňoch.

Stretnutia budú 1x týždenne

po 50 min.

Cena: 45 EUR.

Na kurz je potrebné sa vopred prihlásiť na

Počet ľudí v skupinke je max 9.

SM-systém

je súbor jednoduchých účinných cvikov pre stabilizáciu a mobilizáciu chrbtice. Učí správne držanie tela a tým vytvára svalovú rovnováhu. SM-systém je založený na aktivácii svalových špirál, ktoré sťahujú obvod tela a vyrovnávajú chrbticu do stredovej línie.

Každý človek sa rodí so schopnosťou tzv. špirálovej stabilizácie tela pri pohybe. To znamená, že pri pohybe sa naše svaly reťazia - nadväzujú jeden na druhý tak, že vytvoria okolo tela špirálu. Tá pôsobí ako pevný korzet, ktorý nás chráni pred pádmi a úrazmi. Hlavnou úlohou tohto svalového korzetu je trakcia chrbtice. Keď nás pevný svalový korzet obopne a stlačí, "narastieme" a naša chrbtica sa natiahne.

Nesprávne držanie tela spôsobuje svalovú disharmóniu. Na jednej strane sú svaly skrátené a na druhej oslabené. Nedokážu medzi sebou správne fungovať a zapájať sa vtedy, keď treba zastabilizovať jednotlivé segmenty v správnej polohe pri pohybe.

Nakoľko najčastejším pohybom, ktorému sa človek denne venuje, je chôdza, základná zostava cvikov SM-systém bola vyvinutá tak, aby každého človeka naučila správnemu koordinovanému pohybu v každodennej bežnej činnosti.

SM-systém uvoľňuje blokády chrbtice, zvyšuje jej pohyblivosť, rovnomerným rozložením pohybu predchádza zvýšenému opotrebeniu kĺbov. Toto cvičenie je vhodné praktikovať aj pri výreze platničky, skolióze či bolesti chrbta. Cvičenie má tiež veľký význam pri prevencii a liečbe porúch veľkých kĺbov. Vhodné je aj pre tehotné ženy a ženy po pôrode.

Prihláste sa na info@mojajoga.sk

bottom of page